Kemenjadian dan Kecemerlangan Murid Bermula di Sini

Encik Azizi menerima surat kenaikan pangkat daripada Encik Raisin

Labuan – Perhimpunan bulanan bagi bulan Ogos 2017 telah diadakan pada 24 Ogos 2017 yang bertempat di Bilik Benua, Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Wilayah Persekutuan Labuan (BTPN).

Perhimpunan kali ini telah dikelolakan oleh Sektor Pengurusan Sekolah dan Bahagian Teknologi Pendidikan Negeri Wilayah Persekutuan Labuan (BTPN)

Dalam perutusan Pengarah Pendidikan, Encik Raisin Saidin mengucapkan tahniah, syabas dan terima kasih kepada semua ketua sektor, KPP BTPN, pegawai jabatan, Pengetua Guru Besar atas kejayaan pelaksanaan semua program Sektor, BTPN dan Sekolah.

Saya mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada Pegawai-pegawai Jabatan, Pentadbir-pentadbir dan Guru-guru Sekolah yang tidak jemu-jemu mengadakan aktiviti-aktiviti yang melibatkan kurikulum dan kokurikulum. Kesungguhan ini mencerminkan kita sentiasa berusaha membawa pendidikan Labuan ke arah kecemerlangan.

Tema perhimpunan bulanan bagi bulan Ogos 2017 adalah ‘ Kemenjadian dan Kecemerlangan Murid Bermula di Sini’.

Banyak kejayaan yang telah dicapai oleh pihak jabatan dan sekolah samada peringkat kebangsaan mahupun antarabangsa. Antara kejayaan yang dicapai dalam bulan Ogos adalah seperti :

  1. SMK Labuan – Johan Dart, Naib Johan Bola Jaring di Karnival Tingkatan 6 Peringkat Negeri Sabah dan Labuan
  2. SMK Rancha-Rancha – Johan Sketsa Rukun Tetangga anjuran Jabatan Penerangan
  3. SMK Rancha-Rancha – Johan Pertandingan Robotik Peringkat W.P Labuan
  4. SK Pantai – Johan Pertandingan Fesyen Merdeka Kreatif Sempena Hari Merdeka
Majlis Sambutan Harijadi kepada Warga Pendidikan WP Labuan yang lahir pada bulan Ogos

Dalam majlis ini juga telah diadakan Penyerahan Surat Kenaikan Pangkat kepada Pegawai di Jabatan Pendidikan W.P Labuan dan pegawai sokongan di sekolah.

 

image_pdfimage_print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.