Nur Allya – Juara Kebangsaan

Nur Allya menerima sijil penghargaan daripada Encik Ismail, diperhatikan Encik Kitli Beka (Penolong Kanan Petang)

Labuan, 17 September 2020 – Nur Allya Mardiana Jairin, pelajar Tingkatan 2, Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Labuan, dinobatkan johan Pertandingan Akhir Nyanyian Lagu Patriotik Atas Talian Peringkat Kebangsaan 2020, Kategori Menengah Rendah sempena Sambutan Hari Kemerdekaan.

Mendendangkan lagu berjudul ‘Gemilang’, nyanyian asal Jacklyn Victor, Nur Allya berjaya mengenepikan 11 peserta akhir dari seluruh negara , sekaligus menerima hadiah RM 400.00

Sementara naib johan disandang Nesttra Luin, pelajar dari SMK Mat Salleh Ranau, Sabah.

Manakala Muhammad Hazim Ikhwan Mohd. Asri dari Sekolah Seni Malaysia Kuala Lumpur ditempat ketiga.

Pengetua SMK Labuan, Encik Ismail Abdullah  berkata, kemenangan ini merupakan kejayaan besar kepada SMK Labuan dan  WP Labuan pada tahun ini.

Dalam suasana pandemik Covid 19 di mana tiada pertandingan kokurikulum secara bersemuka diadakan, pihak sekolah tetap memberi peluang murid untuk menyertai pertandingan-pertandingan yang dianjurkan secara dalam talian sama ada di peringkat negeri, kebangsaan dan antarabangsa.

Beliau berbangga atas kejayaan itu dan berterima kasih atas usaha semua pihak yang terlibat terutama guru pembimbing yang juga Guru Muzik SMK Labuan, Cikgu Mary Teng Howe Hui yang telah melatih Nur Allya sehingga memperoleh kemenangan sesuai dengan slogan sekolah itu ‘SMK Labuan Juara : Setiap Murid Bernilai’.

Keputusan pertandingan diumumkan semalam dan ia dianjurkan Sekolah Seni Malaysia Kuala Lumpur dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia.

Berita Oleh : SMK Labuan

Nur Allya bersama Pengetua SMK Labuan Encik Ismail Abdullah

image_pdfimage_print