Alumni SK Sungai Bedaun Memimpin Jawatankuasa PIBG Sesi 2020/2022

Gambar bersama ibu bapa dan guru yang hadir dalam Mesyuarat PIBG kali ke-31 tahun 2020.

Labuan – Mesyuarat Agung PIBG Sk. Sungai Bedaun kali ke-31  tahun 2020 telah dirasmikan oleh Puan Maimoon binti Matnoh (Timbalan Pengarah Sektor Pengurusan Sekolah JPWPL).

Turut hadir, Encik Mohamad bin Pindut, (Pegawai Agkat Sekolah), Puan Wiwik Iswandari binti Sudirman (Mantan YDP PIBG SK Sungai Bedaun sesi 2018/2020). Mesyuarat ini telah dihadiri oleh ibu bapa dan penjaga dan juga guru-guru SK Sungai Bedaun, Lebih kurang 200 orang ibu bapa yang hadir dalam mesyuarat PIBG pada kali ini.

Turut hadir, Encik Mohamad bin Pindut, (Pegawai Agkat Sekolah), Puan Wiwik Iswandari binti Sudirman (Mantan YDP PIBG SK Sungai Bedaun sesi 2018/2020). Mesyuarat ini telah dihadiri oleh ibu bapa dan penjaga dan juga guru-guru SK Sungai Bedaun, Lebih kurang 200 orang ibu bapa yang hadir dalam mesyuarat PIBG pada kali ini.

Puan Maimoon dalam ucapan perasmian beliau berkata, kesepakatan ibu bapa dan guru akan membangunkan murid yang cemerlang dan menjadikan sekolah terbilang, sesuai dengan tagline SK Sungai Bedaun Mekar Terbilang. Beliau juga menyeru ibu bapa untuk sentiasa bersedia membantu pihak sekolah mengikut keupayaan masing-masing.

Puan Dg. Sarifah (Guru Besar SK Sungai Bedaun) mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada barisan AJK PIBG 2018-2020 yang diketuai oleh Puan Wiwik Iswandari Sudirman selaku YDP PIBG  telah menunjukkan komitmen yang tinggi terhadap sekolah sepanjang tahun  2018 dan 2019.

Barisan Ahli Jawatankuasa PIBG SK Sungai Bedaun sesi 2020/2022 diketuai oleh Tuan Haji Sahrum bin Samlan (lima dari kiri).

Begitu juga  kepada ibu bapa yang sentiasa memberi sokongan kepada pihak sekolah dan berharap agar ibu bapa terus memberi sokongan kepada pihak sekolah dalam setiap aktiviti yang dianjurkan. Katanya lagi, pihak sekolah sentiasa komited untuk mendidik murid untuk meningkatkan keupayaan mereka dalam setiap bidang samaada akademik, kokurikulum dan sahsiah.

“Kejayaan seseorang murid tidak hanya terletak pada bahu guru semata-mata.  Kami sebagai guru hanya memberi ilmu pengetahuan dan murid-murid bersedia menerima apa yang disampaikan. Apa yang diterima oleh murid akan hilang jika tidak diulangkaji dan diasah.  Di sini letaknya peranan anda sebagai  ibubapa.  Tuan tuan dan puan-puan  semua perlu bertindak sebagai pendorong., mneggalakkan anak-anak belajar, mengulangkaji apelajaran atau menyiapkan kerja rumah.  Jangan kita terlalu ikut kehendak anak-anak terlalu memanjakan mereka kerana sikap sebegini akan merugikan kita sebagai ibubapa pada masa akan datang.” ujarnya

Puan Dg. Sarifah menyampaikan ucapan pada majlis tersebut

Pemilihan Jawatankuasa PIBG SK Sungai Bedaun sesi 2020-2022 disandang oleh Tuan Haji Sahrum bin Samlan (YDP PIBG), Puan Sabrinah binti Ishak (NYDP PIBG), Ustazah Norlinda binti Suhut (Setiausaha PIBG), Ustazah Anfal binti Amir (Naib Setiausaha PIBG) , dan Ustazah Yuhana binti Yunus (Bendahari PIBG).  Di samping itu 10 orang  AJK dari kalangan guru dan ibu bapa turut dipilih untuk melengkapkan organisasi PIBG SK Sungai Bedaun.

YDP PIBG SK Sungai Bedaun merupakan Alumni SK Sungai Bedaun, beliau juga merupakan guru Bahasa Arab di SK Sungai Bedaun sebelum bertugas di Jabatan Pendidikan WP Labuan sebagai Penolong Pengarah Unit Adab dan Nilai, Sektor Pendidikan Islam.            

Diharap barisan Jawatankuasa PIBG SK Sungai Bedaun akan terus komited bekerjasama dengan pihak sekolah untuk melahirkan pemimpin masa depan yang seimbang dari segi Jasmani, Emosi, Rohani dan Intelek.

Berita Oleh : SK Sungai Bedaun

Puan Dg. Sarifah menyampaikan cenderahati kepada Pn. Maimoon sambil diperhatikan oleh Penolong penolong kanan , barisan ajk pibg 2018-2020 dan pegawai angkat En. Mohamad
Dari kiri : Encik Mohamad bin Pindut (Pegawai Angkat SK Sungai Bedaun), Puan DG. Sarifah binti A.Mahmod (Guru Besar SK Sungai Bedaun), Puan Maimon binti Matnoh (Timbalan Pengarah Sektor Pengurusan Sekolah, JPWPL), Puan Noraliza binti Allbi (Penolong Kanan pentadbiran SK Sungai Bedaun).

image_pdfimage_print