SISC+ JPN Terengganu di Bengkel Teknik 12 Langkah Metodologi Kajian Tindakan W.P Labuan

Khaziyati (Keempat dari kiri), Suriani (Kelima dari kiri) bersama barisan Ketua-Ketua sektor serta ketua rombongan pegawai SISC+ daripada JPN Terengganu

Labuan, 26 Februari : Seramai 9 orang SISC+ JPN Terengganu telah turut hadir dalam Bengkel Teknik 12 Langkah, yang telah dianjurkan oleh Sektor Jaminan Kualiti, Jabatan Pendidikan W.P Labuan semalam.  Bengkel yang diadakan di Bilik Layangan BTPN telah dikendalikan oleh Puan Suriani Alland Rice Oxley, Pegawai SISC+ Jabatan Pendidikan W.P Labuan.

Bengkel ini dilaksanakan sebanyak 4 siri yang mana peserta adalah terdiri daripada Ketua-Ketua Sektor Jabatan Pendidikan W.P Labuan, Pengetua,  Guru Besar, dan Pemimpin Pertengahan sekolah-sekolah di W.P Labuan.

Bengkel ini menekankan 12 langkah penyoalan sebagai teknik yang boleh menghasilkan satu kerangka kajian tindakan dalam tempoh 2 jam.

Ketua Sektor Jaminan Kualiti, Puan Khaziyati binti Osman telah memaklumkan bahawa modus operandi penyebaran ilmu penyelidikan dan inovasi pada tahun 2019 ini dibuat secara penawaran atas talian. Tujuannya untuk membina akauntabiliti kendiri kepada Pasukan Kepimpinan Sekolah (SLT) dan Pasukan Pemimpin Pertengahan (MLT) sekolah-sekolah W.P Labuan.

SISC+ JPN Terengganu telah menyatakan rasa gembira atas perkongsian yang telah diberikan. Jaringan komunikasi SISC+ Jabatan Pendidikan W.P Labuan dengan JPN Terengganu bukan hanya mewujudkan interaksi nasional malah memberi peluang perkongsian pintar yang berterusan.

Para peserta telah melahirkan rasa puas hati dengan penganjuran Bengkel Teknik 12 Langkah ini dan berkeyakinan untuk menyediakan laporan kajian tindakan hasil kerja buat tugas mereka sebagai guru dan pemimpin sekolah.


Khaziyati dan Suriani sedang menerangkan penyediaan kajian tindakan kepada  Guru Besar SK Pekan Satu, Puan Anita Syamini AP Azman.

image_pdfimage_print