Program Solidariti Jurulatih Pusat Kokurikulum W.P. Labuan

Labuan – 10 hingga 12 julai 2020 yang lepas, seramai 17 orang jurulatih Pusat Kokurikulum Negeri W.P. Labuan yang diketuai oleh Encik Samsul bin Mandisin dan Encik Roziman bin Sabtu selaku Penolong Pengarah Sektor Pembangunan Murid ( Pusat Kokurikulum ) telah mengadakan satu program yang dinamakan Program Solidariti Jurulatih ke Pusat Kokurikulum Negeri Sabah yang terletak di Kg Malangang, Kiulu, Tamparuli.

Program solidariti ini adalah bertujuan untuk membantu Pusat Kokurikulum Negeri Sabah yang telah dilanda banjir besar pada 27 jun 2020. Selain itu, program ini juga adalah merupakan program untuk menunjukkan semangat persaudaraan dalam kalangan jurulatih Pusat Kokurikulum seluruh malaysia khususnya semangat bantu-membantu yang telah diterapkan kepada semua jurulatih Pusat Kokurikulum. Sempena program ini, aktiviti gotong-royong telah dilaksanakan untuk membersihkan beberapa kawasan yang terjejas teruk akibat banjir tersebut.

Jurulatih telah dibahagikan kepada empat kumpulan dan telah diberikan tugas yang berkaitan untuk diselesaikan. Aktiviti gotong-royong dimulakan pada 11 julai 2020 bermula pukul 8.30 pagi hingga 12.30 tengah hari bagi sesi pertama dan disambung pada sesi kedua bermula pada pukul 2.00 petang dan selesai pada pukul 4.30 petang.

Ucapan setinggi-tinggi terima kasih kepada semua jurulatih Pusat Kokurikulum Negeri W.P. Labuan yang menyertai program pada kali ini. Ucapan terima kasih juga ditujukan kepada semua Pengetua dan Guru Besar yang memberikan pelepasan kepada jurulatih yang terlibat. Tidak lupa juga kepada pihak Jabatan Pendidikan W.P. Labuan yang telah memberikan kebenaran sehingga program solidariti ini telah dapat dilaksanakan. Semoga jasa baik semua akan mendapat balasan dari yang maha esa.

Secara keseluruhannya, program solidariti ini dapat dilaksanakan dengan jayanya dan secara tidak langsung telah meningkatkan imej Jabatan Pendidikan W.P. Labuan ke seluruh negara khususnya dalam kalangan keluarga Pusat Kokurikulum.

image_pdfimage_print