Edisi 4 : Keluaran Khas Sempena Perintah Kawalan Pergerakan
Dari Pengarah Pendidikan W.P. Labuan

29 April 2020

Assalamualaikum,
Salam sejahtera,

Semoga tuan/puan sihat walafiat dan dapat menjalani kehidupan dengan baik di samping melaksanakan tugas sesuai dengan keadaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang sudah masuk fasa keempat bermula hari ini.

Kita kekal terus mematuhi arahan PKP demi memutuskan rantaian Covid19 yang melanda seluruh dunia.

Kita di Malaysia bertuah dan bersyukur kerana nampak tanda-tanda positif rantaian Covid19 semakin.

Salah satu faktor kritikal kejayaan ini kerana rakyat Malaysia termasuk setiap seorang daripada kita mengamalkan disiplin tinggi menyanjung makna STAY AT HOME dan guru-guru pula MENGAJAR DARI RUMAH.

Saya faham guru-guru Labuan telah melaksanakan tugas ini dengan penuh komited atas pancaran kasih sayang mereka terhadap masa depan anak-anak didik. Saya amat terharu dengan dedikasi guru-guru walaupun terpaksa berdepan dengan pelbagai cabaran mengajar dari rumah.

Saya mewakili seluruh warga Jabatan Pendidikan WP Labuan ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan terima kasih kepada semua guru.

Semoga Allah jua yang akan memberi ganjaran kepada guru-guru sekalian dalam pelbagai bentuk rezeki yang tidak dijangka. InshaAllah.

Saya percaya guru-guru ini telah terpaksa berbelanja lebih dari kebiasaan khususnya dari segi bil internet bagi memastikan murid mereka dapat dibekalkan dengan bahan-bahan PdP yang mencukupi. Sekali lagi saya menyusun jari 10 tanda penghargaan saya kepada guru-guru sekalian.

Kepada semua Pengetua dan Guru Besar, andalah juga sebenarnya penentu kepada kejayaan pelaksanaan PdP semasa PKP ini. Kepimpinan anda dalam menggerakkan guru dan memberikan motivasi kepada mereka amat saya harga dan sanjungi.

Akhir kata, marilah kita seluruh warga pendidik memastikan roh guru terus membara dalam diri kita yang bergelar guru dengan panggilan keramatnya CIKGU…

#Stay at home #Duduk di rumah

Salam hormat,

Raisin Saidin
Pengarah Pendidikan WP Labuan
29 April 2020

image_pdfimage_print