Murid-murid Program Pendidikan Intregrasi (PPKI) dan Program Pendidikan Inklusif (PPI)  SMK Mutiara WP Labuan Dirai Dalam Jamuan Akhir Tahun

Kegembiraan jelas terpancar dari wajah murid-murid PPKI SMK Mutiara

Labuan, 21 Nov – Seramai 58 murid PPKI dan PPI SMK Mutiara telah diraikan dalam majlis jamuan akhir tahun bertempat di salah sebuah restoran di pusat bandar pada Khamis. Jamuan yang bermula jam 2 petang telah dianjurkan oleh Guru-guru Pendidikan Khas dan Pembantu Pengurusan Murid (PPM) SMK Mutiara.

Puan Roslaniah binti Zainal, Penolong Kanan PPKI berkata majlis ini bertujuan untuk memberi kegembiraan kepada para murid-murid setelah melalui proses pembelajaran bagi tahun ini. Selain itu, majlis ini juga diadakan untuk menghargai komitmen murid, guru dan PPM sepanjang tahun 2019. Majlis ini turut dihadiri oleh En. Mohd. Nizam Bin Yasim, Pengetua SMK Mutiara WP Labuan.

Puan Roslaniah juga telah menyampaikan ucapan alu-aluan sebelum jamuan bermula. Beliau menyarankan agar semua murid PPKI menggunakan masa cuti sekolah ini sebaik mungkin dan bersedia untuk sesi persekolahan pada tahun hadapan. Beliau juga berharap agar murid-murid PPKI yang akan menamatkan persekolahan tahun ini terus berjaya dalam apa jua perkara yang diceburi.

Majlis jamuan dimulakan dengan bacaan doa oleh Adik Mohd. Jayrin B. Berjaya dan seterusnya menikmati jamuan yang telah disediakan. Sejurus kemudian,  sesi cabutan bertuah pusingan pertama telah dibuat oleh oleh Pn. Roslaniah Bt Zainal. Sesi cabutan bertuah kedua dan ketiga diteruskan lagi dan disampaikan oleh Pn. Masitoh, Pn. Nurul Hidayah dan Cik Nurazimah. Penyediaan hadiah cabutan bertuah disumbangkan oleh Guru dan PPM.

Pihak restoran juga telah memberi kerjasama yang baik dengan menyediakan juruacara dan juga acara-acara menarik sepanjang majlis berlangsung. Paling menarik perhatian ialah maskot chipmunk setinggi 6 kaki turut sama-sama meraikan murid-murid.

Kegembiraan jelas terpancar dari wajah murid-murid ini dengan peluang yang disediakan oleh guru-guru dan PPM PPKI SMK Mutiara. Mereka berasa teruja dan berharap agar aktiviti sebegini dapat diteruskan pada masa akan datang.

Majlis berakhir jam 4.00 petang dan semua murid diambil oleh ibubapa/penjaga masing-masing.

Berita Oleh : SMK Mutiara

image_pdfimage_print