Edugolf Labuan Masters 2019 : Semarak Bulan Sukan Negara

Encik Raisin Saidin bersama para peserta golf yang bertanding

Labuan 23 Okt – Dalam menyemarakkan sambutan Bulan Sukan Negara peringkat WP Labuan, Jabatan pendidikan WP Labuan tidak ketinggalan dengan menganjurkan Pertandingan Edugolf Labuan Master 2019 pada 20 Oktober 2019.

Kejohanan tersebut diadakan di Labuan Golf Club (LGC) dan telah mendapat penyertaan lebih 100 orang pemain golf dari WP labuan dan Sabah.

Sehari sebelumnya iaitu pada 19 Oktober 2019 juga telah diadakan kejohanan golf untuk pemain golf bawah 18 tahun dan bawah 15 tahun di Labuan Golf Club.

Pengarah Pendidikan Labuan Encik Raisin Saidin yang juga merupakan Presiden Edugolf Labuan berharap semoga kejohanan ini menjadi satu wadah untuk memantapkan perpaduan pelbagai kaum di Labuan.

Kejohanan ini juga satu cara untuk mempromosikan LGC dan LIGC sebagai destinasi bermain golf kepada peminat-peminat golf dari luar labuan.

Encik Idris Mohamad telah dinobatkan sebagai Johan Kategori Gross, manakala Encik Mohamad Shukri Sahari@Andy Johan Kategori Nett.

Bagi kategori wanita telah dimenangi oleh Puan Shirley Poh.

Kategori Medal A, Medal B dan Medal C masing-masing telah dimenangi oleh Encik Bonis Samid, Encik J.Herman Tungin dan Dr. Ramlee Hairum.

Encik Raisin Saidin yang turut serta dalam kejohanan ini, telah muncul sebagai Johan dalam kategori VIP Edugolf Labuan Masters 2019.

image_pdfimage_print