Empat Murid SK Pantai Terima Sumbangan Maqis

Para penerima sumbangan bergambar bersama Pegawai MAQIS dan pentadbir sekolah

Labuan,28 Mei – Seramai empat orang murid Sekolah Kebangsaan Pantai telah menerima sumbangan daripada Jabatan Perkhidmatan Kuarantin dan Pemeriksaan Malaysia (MAQIS) Pejabat MAQIS Labuan di sekolahitu.

Mereka ialah Intan Farhani Minggu (Murid PPKI), Nur Shameera Fadillah(MuridPPKI), Nur Qashrina Farzana Mohd Fatmehiswan(Tahun 3) dan Dalna Balqis Bt Abdullah (Tahun 2).

Sumbangan berbentuk bahan mentah seperti beras, minyak, biskut dan lain-lain diterima murid berkenaan.

Program itu dianjurkan Pejabat MAQIS Labuan dengan kerjasama Unit Integriti, Ibu Pejabat MAQIS Putrajaya, Biro Kebajikan PUSPANITA serta Kelab Sukan dan Kebajikan MAQIS.

Majlis penyampaian sumbangan disempurnakan oleh Pauld Johnny yang mewakili Pengarah MAQIS Labuan Nazrul Azman Bin Mat Rahim.

Turut hadir, pegawai-pegawai MAQIS Labuan Basran Dan Gudan Lisa Micheal serta Guru Besar SK Pantai Mahani Hussin, Azlina Abdol Garip (PK HEM) dan Halifah Salim (PK PPKI).

Program itu bertujuan memupuk nilai-nilai murni serta budaya berkongsi nikmat rezeki yang ada kepada masyarakat sekeliling sebagai tanda mensyukuri rezeki yang diperolehi dan dalam masa yang sama mengambil peluang untuk mengumpul saham akhirat.

Sementara itu, Mahani merakamkan ucapan penghargaan kepada pihak MAQIS kerana sudi menyampaikan sumbangan kepada murid-murid SK Pantai yang terpilih.

Penerima sumbangan NurQashrina Farzana Mohd Fatmehiswan bersama ibunya.

DISEDIAKAN OLEH,
Pasukan Media
SK Pantai, W.P.Labuan

image_pdfimage_print