APC 2018 JPWPL : Perkhidmatan Cemerlang, Integriti Dijulang

Labuan, 17 April :  Seramai 118 orang dari ibu pejabat dan sekolah di wilayah ini telah menerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) 2018, peringkat Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan di Dewan SJK(C) Chung Hwa Labuan, pada selasa lalu.

Majlis ini diadakan setiap tahun, untuk menghargai dan mengiktiraf pegawai-pegawai KPM yang telah memberi perkhidmatan cemerlang berdasarkan prestasi tahunan dalam melunaskan tugas dan amanah yang dipertanggungjawabkan.

APC 2018 telah disampaikan sendiri oleh Pengarah Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan, Encik Raisin Saidin.

Beliau menzahirkan ucapan syabas, tahniah dan terima kasih atas kecemerlangan yang ditunjukkan, hasil daripada kerja keras, ketekunan dan kecekalan dalam menjalankan tugas kepada semua penerima APC 2018.

Dalam ucapan beliau, majlis penganugerahan ini berupaya untuk membentuk sinergi padu dan berterusan dalam usaha untuk terus membangunkan artikulasi pendidikan bagi melahirkan insan terdidik.

“Saya menyeru agar kita membulatkan azam, tekadkan semangat dan tetap istiqamah dalam melakukan penambahbaikan berterusan bagi memastikan kecemerlangan perkhidmatan awam pada hari-hari yang mendatang”. Encik Raisin Saidin.

Encik Raisin Saidin menyampaikan sijil APC 2018 kepada Tuan Haji Razak

Setinggi-tinggi penghargaan diucapkan kepada semua warga jabatan dan sekolah yang terus-menerus menyumbangkan khidmat bakti tanpa mengira masa dan tenaga dalam mempertingkatkan prestasi jabatan.

Tema APC Tahun 2018 ialah “Perkhidmatan Cemerlang, Integriti Dijulang”, bertepatan dengan salah satu fokus negara untuk memastikan integriti dan elemen pencegahan rasuah menjadi tunjang kepada tadbir urus.

Sekalung tahniah dan terima kasih kepada barisan urus setia serta semua pihak yang telah menjayakan APC 2018.

image_pdfimage_print