Sekolah Kebangsaan Sungai Bedaun Jayakan Program 3 Dalam 1

Bacaan Ikrar Pemimpin Muda SK Sungai Bedaun

Sekolah Kebangsaan Sungai Bedaun telah menjayakan Program Bacaan Ikrar, Pemimpin Muda SK Sungai Bedaun, Pelancaran Program Jom Hadir Ke Sekolah dan Penyampaian Sumbangan Beg Sekolah pada 21 Januari lepas.

Tiga program ini telah digabungkan dalam majlis perhimpunan rasmi yang dihadiri oleh Guru Besar SK Sungai Bedaun Puan Dg. Sarifah A.Mahmod bersama barisan pentadbir SK Sungai Bedaun, Yang Dipertua PIBG SK Sungai Bedaun, Puan Wiwik Iswandari Sudirman dan Pegawai Perhubungan Sekolah, Sarjan Fam Siat Ling dari PDRM WP Labuan.

Dalam majlis ini, para pemimipin muda yang terdiri daripada barisan Pengawas Sekolah, Pengawas Pusat Sumber Sekolah, Pembimbing Rakan Sebaya, serta Ketua dan Penolong Ketua Kelas telah melafazkan ikrar untuk menunaikan amanah yang dipertanggungjawabkan.

Lafaz ikrar tersebut telah diketuai oleh adik Nazihah Mardhiyah.

Seterusnya , Pelancaran Program Jom Hadir Ke Sekolah telah disempurnakan oleh Guru Besar, Puan Dg. Sarifah A.Mahmod.

Majlis Pelancaran Jom Hadir ke Sekolah. Dari Kiri Encik Mohd Aizam, Puan Wiwik, Puan Dg. Sarifah,Sarjan Fam Siat Ling, Puan Kamariah dan Puan Rina

Program ini merupakan program Unit Bimbingan dan Kaunseling di bawah Pengurusan Hal Ehwal Murid (HEM).

Majlis penyampaian sumbangan beg sekolah kepada murid-murid juga diadakan dalam perhimpunan ini.

Beg sekolah tersebut telah disumbangkan oleh Yayasan Wilayah Persekutuan kepada 79 orang murid yang layak menerima bantuan.

Dalam ucapan Puan Dg. Sarifah, beliau mengucapkan tahniah kepada barisan pemimpin muda yang telah dilantik di SK Sungai Bedaun iaitu seramai 65 orang, yang terdiri dari Pengawas Sekolah, Pengawas Pusat Sumber Sekolah, Pembimbing Rakan Sebaya, serta Ketua dan Penolong Ketua Kelas.

Selain itu beliau juga menasihatkan murid-murid agar rajin ke sekolah dan SK Sungai Bedaun dapat mencapai peratus kehadiran 95% bagi tahun 2019.

Guru Besar menyampaikan sumbangan beg sekolah kepada murid-murid, Sumbangan dari Yayasan Wilayah Persekutuan.
Pengawas Sekolah bergambar bersama Guru Besar, dan Pentadbir sekolah serta Pegawai Perhubungan Sekolah Sarjan Fam Siat Ling.

Berita Oleh : SK Sungai Bedaun

image_pdfimage_print