Hari Malaysia, Kukuhkan Cinta pada Negara

Warga Pendidikan Labuan Sempena Perbarisan Hari Malaysia Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan 2018

16 Sept 2018, Labuan – Sambutan Hari Malaysia Peringkat Wilayah Persekutuan Labuan 2018 memberi seribu makna bagi seluruh warga pendidikan Labuan khususnya kepada kontinjen yang menyertai perbarisan pada pagi ini di Dataran Labuan.

Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan telah berjaya merangkul kejayaan berganda yang cukup manis untuk dikenang iaitu memenangi kategori khas Kontinjen Perbarisan Paling Ramai dan membawa pulang wang tunai berjumlah RM500.00.

Kejayaan yang lebih manis adalah penyertaan ini bukanlah untuk menang pertandingan tetapi mesej penghantaran kontinjen teramai, memberi erti Hari Malaysia ialah hari untuk seluruh rakyat Malaysia, maka ia perlu diraikan bersama di seluruh pelosok negara tidak kira di mana jua berada.

Justeru, usaha ini nampak sahaja kecil tetapi USAHA yang berterusan menyemai dan menyubur semangat patriotisme, iaitu semangat cinta akan negara dalam kalangan warga pendidikan Labuan patut dibanggakan.

Encik Raisin Saidin bersama sebilangan kontinjen Pendidikan Labuan merakam kenangan bersejarah bersama Menteri Wilayah Persekutuan, YB Khalid Abd Samad

Pengarah Pendidikan Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan, Encik Raisin Saidin amat berbangga dengan semangat sayangi Malaysiaku yang ditunjukkan oleh warga pendidikan Labuan dan berharap ianya menjadi contoh tauladan kepada anak-anak murid di Labuan.

Kontinjen Perbarisan ini terdiri daripada 400 orang Pegawai Jabatan Pendidikan, Pengetua, Guru Besar, Guru-Guru dan Staf Pendidikan  Wilayah Persekutuan Labuan yang diketuai oleh Encik Mohd Aminuddin Hj Abdul Malek.

Syabas dan Tahniah diucapkan kepada Kontinjen Perbarisan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan. Hari ini anda mencipta sejarah tersendiri.

Prasekolah Labuan turut tidak ketinggalan meraikan Hari Malaysia 2018

 

image_pdfimage_print