Program Jom Diet Jom Sihat SMK Pantai IB World School, Ke Arah Budaya Sihat Warga Sekolah

Labuan, 14 Nov – SMK Pantai iB World School, W.P Labuan melalui Kelab Guru dan Staf Sokongan mengadakan Program JDJS melibatkan 27 orang yang sudah masuk Musim ke-4. Program ini yang telah bermula sejak tahun lalu bertujuan untuk menggalakkan budaya hidup sihat bagi meningkatkan produktiviti kerja dan melonjakkan mutu kerja dalam kalangan warga sekolah.

Setiap peserta menyumbang RM30.00 seorang untuk tempoh tiga bulan dan penalti RM5.00 dalam tempoh sebulan sekiranya gagal mengekalkan berat badan atau berat badan meningkat. Kelab Guru dan Staf Sokongan SMK Pantai iB World School juga menerima sumbangan ikhlas pelbagai pihak dan individu prihatin untuk hadiah yang akan disampaikan pada akhir setiap tiga bulan.

Pelbagai aktiviti dilaksanakan bagi membudayakan gaya hidup sihat dalam kalangan warga sekolah. Antaranya permainan badminton, bola jaring, bola sepak, bola tampar dan juga aktiviti mendaki Bukit Kubong serta aktiviti berbasikal keliling Pulau Labuan.

Majlis Penyampaian Hadiah kepada para pemenang diadakan di Bilik Gerakan SMK Pantai iB World School baru-baru ini.

Pemenang JDJS Siri 4/2017.

Johan : Sairin bt Linggah ( -10.8 kg)
N.Johan : Julianah bt Jainuddin ( -10.7 kg)
Ketiga : Norlizawati Ag Tahir & Zaleha Pumb(-5.3 kg)

Sagu hati:
1. Jeffreson a/l Sanmogram
2. Claudius Upin Lonsiong Junior
3. Ramlae bin Rashid

27 orang peserta seramai 22 orang berjaya menurunkan berat badan sehingga ada yg mencapai melebihi 10 kilogram.

Penyelaras Program Zaleha bt Pump@Pumb optimis program ini akan diteruskan pada Musim ke-5 pada tahun hadapan dan dijangka ada pertambahan. peserta memandangkan impak yang positif.

 

DISEDIAKAN

SAHAR BIN MISRON
PENGETUA
SMKP IBWS
14.11.17

image_pdfimage_print