Kalau YoueIFOwwh Datang Labuan

Encik Sahar memberi penerangan kepada YB Rozman mengenai Seni Ucir

12 Ogos – SMK Pantai IB World School melalui Unit Pendidikan Seni Visual membuat pameran Seni Ucir “Kalau YoueIFOwwh Datang Labuan ” di Street Arts Showcase Merdeka Day” di Taman Muhibbah, Labuan.

Berkisarkan tentang mainan imaginatif anak-anak yang divisualkan dalam Seni Ucir atau dikenali sebagai ‘DoodleArt’, program ini mampu mendidik pelajar berfikiran kreatif dan kritis. Ianya juga memberikan satu ruang dan pendedahan kepada pelajar-pelajar untuk berkomunikasi bersama masyarakat dalam mempromosikan karya seni visual.

Menurut Pengetua SMK Pantai, Encik Sahar Misron :

Karya-karya ini telah mula dihasilkan sejak bulan april yang melibatkan lebih daripada 150 orang pelajar. Menjadi satu harapan agar pameran ini dapat menanamkan semangat cintakan seni di kalangan pelajar dan juga masyarakat.

Encik Raisin Saidin, Pengarah Pendidikan Jabatan Pendidikan Wilayah Persekutuan Labuan telah hadir meluangkan masa bersama-sama warga SMK Pantai bagi memberi sokongan dan galakan dalam aktiviti sekolah yang berfokuskan kepada kemenjadian murid . YB Datuk Rozman Ahli Parlimen P166 Labuan juga sempat berkunjung dan menandatangani buku lawatan.

Sumber Berita : Sahar bin Misron

Encik Raisin memberi sokongan dan galakan hasil karya seni pelajar

image_pdfimage_print

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.